2020-04-17

Результати аукціонів: загальна вартість проданих лотів сягнула 3,3 млн грн

Завершилися перші електронні торги з продажу спецдозволів на розробку та геологічне вивчення дванадцяти ділянок. За результатами відкритих змагань вартість восьми проданих ліцензій сягнула 3 310 429 грн, у той час як їх початкова вартість була 557 170 грн. При цьому боротьба за три ділянки, — Могилів-Подільську (пісковики), Буданівську-3 (пісковики) та Турбівську-1 (пісок) була найбільш активною і показала зростання вартості лотів у 60, 121 та 44 рази відповідно.

Ще чотири аукціони не відбулися, оскільки на них з‘явилися менше двох претендентів. Вони будуть повторно виставлені на електронні торги протягом трьох робочих днів із 50% дисконтом від початкової вартості. 

«Вперше більша частина ділянок, виставлених на торги були номіновані самими надрокористувачами, — нагадав голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах. — Змагання інвесторів відбувались прозоро, у режимі онлайн, де за перебігом торгів міг спостерігати кожен охочий. Ми побачили захопливу і відкриту боротьбу, і продемонстрували бізнесу, що готові працювати чесно». 

Нагадаємо, наступні аукціони пройдуть 26 травня. Інвестори змагатимуться за отримання ліцензій по ділянках із покладами вуглеводнів, бурштину, вод, неметалічних корисних копалин. Графік проведення аукціонів у 2020 році опублікований на сайті Держгеонадр.