2021-06-11

Renault і Plug Power створили «водневе» СП

Автомобільна група Renault і Plug Power Inc., світовий лідер в області рішень для виробництва водню і паливних елементів «під ключ», створили спільне підприємство HYVIA. Його головна мета - прокласти шлях до повної мобільності водневої екосистеми по всій Європі. Про це повідомляє Enkorr

Як зазначається у пресрелізі, HYVIA планує першою вийти на ринок з водневими мобільними рішеннями «під ключ» для легких комерційних електромобілів (LCV) на паливних елементах (FCV / FCEV). Вони включають в себе водневі зарядні станції, поставки «зеленого» водню, обслуговування та управління парками водневих LCV.

Спільне підприємство з рівною часткою володіння націлене на 30-відсоткову частку європейського ринку легких комерційних автомобілів з водневим двигуном до 2030 року зазначив генеральний директор HYVIA Девід Холдербах.

Виробнича діяльність HYVIA буде здійснюватися на чотирьох діючих підприємствах Renault у Франції. До кінця цього року планується розпочати складання паливних елементів і водневих заправних станцій, відзначається в спільному комюніке.

Назва HYVIA є скорочення від «HY» для водню і латинського слова «VIA» для дороги, «втілюючи прагнення відкрити новий шлях до низьковуглецевої мобільності», наголошується в релізі.