2015-05-14

Громадські консультації щодо оновлення Стратегії державної екологічної політики

На виконання Програми Уряду України та Коаліційної Угоди, Міністерство екології та природних ресурсів України готує пропозиції щодо оновлення Стратегії державної екологічної політики України на період до 2020 року (далі – Стратегія) та проект Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки, які мають бути подані на затвердження наприкінці 2015 року.

Необхідність оновлення Стратегії була, серед іншого, викликана тими змінами в екологічній політиці та законодавстві України, що пов’язані з впровадженням Угоди про Асоціацію Україна – ЄС. Зміни, що готуються, також спираються на результати Оцінки виконання Стратегії та національного плану дій на 2011–2015 роки, що розміщені на веб-сторінці Мінприроди у розділі Діяльність/ екологічна політика.

Для обговорення з представниками зацікавлених сторін проекту змін та доповнень до Стратегії, Міністерство екології та природних ресурсів України за сприяння проекту “Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадженні секторальної бюджетної підтримки” проведе регіональні семінари за таким розкладом:

15 травня – м. Чернівці, для Чернівецької, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей.

29 травня – м. Харків, для Харківської, Сумської, Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

15 червня – м. Вінниця, для Вінницької, Житомирської, Полтавської, Черкаської, Київської та  Чернігівської областей.

26 червня – м. Миколаїв, для Одеської, Миколаївської, Кіровоградської та Херсонської областей.

Запрошуються представники екологічних департаментів ОДА, представники громадськості, бізнесу, наукових установ та університетів.

Якщо ви бажаєте взяти участь в семінарі чи надіслати коментарі до проекту змін та доповнень до Стратегії, скористайтеся наступними контактами:

Ел. пошта [email protected][email protected]

Телефон   067 465 70 46