2022-01-13

Прогнозований обсяг кімберліту на Торні Рівер перевищив очікування

Компанія Botswana Diamonds, яка завершила попередню оцінку кімберлітів на алмазному родовищі Торні Рівер у Південній Африці, повідомила, що прогнозований обсяг кімберлітового матеріалу на ділянках Рівер, Рівер Ікстеншн та у прилеглих районах оцінюється приблизно у два мільйони тонн.

«Розрахунковий обсяг кімберліту на ділянці Рівер значно вищий, ніж очікувалося. Компанія Botswana Diamonds тепер визначатиме потенціал видобутку, - каже голова ради директорів компанії Джон Тілінг. — Дозвольте мені уявити це в контексті. Два мільйони тонн — це майже вдвічі більше за близьке родовище Марсфонтейн».

Родовище Марсфонтейн, на якому раніше працювали компанії De Beers та Southern Era, забезпечувало обсяг видобутку у розмірі приблизно одного мільйона тонн руди.

У Botswana Diamonds заявили, що цей розрахунок заснований на зовнішній оцінці обсягів і включає лише райони, в яких сьогодні ведеться буріння.

Компанія заявила також, що в районі Торні Рівер було виявлено чотири можливі нові виходи кімберліту, які будуть визначені за допомогою детальної геофізики та буріння.