2021-06-08

Проєкт керносховища у Полтаві отримав юридичний старт

ПрАТ «НАК «Надра України» та ДП «Укрнаукагеоцентр» підписали договір про створення дочірнім підприємством сховища геологічної інформації та кам’яного матеріалу.

«В «Укрнаукагеоцентрі», яке веде свою історію з 1936 року, зберігається значний обсяг первинної і вторинної геологічної інформації у паперовому вигляді, накопичений за результатами геологорозвідувальних робіт на нафту і газ в Східному та Південному нафтогазодобувних регіонах України. Підприємство має кваліфіковані кадри та значний досвід з впорядкування, обліку та зберігання геолінформації, кам’яного матеріалу. Саме на базі Полтави сховище матиме успішну реалізацію і стане якісним плацдармом для розвитку майбутніх геологічних проєктів», — зазначив Голова правління НАК «Надра України» Тарас Кузьмич.

Замовником проєкту виступила Компанія, а виконавцем, відповідно, «Укрнаукагеоцентр». Керносховище збудують у Полтаві, на вулиці Бірюзовій, 53. За цією адресою розташована вільна від забудов земельна ділянка достатньої площі, яка знаходиться у користуванні Компанії, та є можливість підключення новозбудованого приміщення до вже існуючих інженерно-технічних мереж і комунікацій.

У керносховищах «Укрнаукагеоцентру» знаходиться на зберіганні 17 753 ящиків керну нафтогазових і 743 ящика керну вуглепошукових свердловин, що становить близько 87 % від загальної кількості кернового матеріалу дочірніх підприємств Компанії.