2007-10-12

Процес видобутку бурштину слід виводити з тіні, — Анатолій Жуковський

18–19 жовтня 2007 року в Києві пройде перша Міжнародна конференція «Український Бурштиновий світ», який започаткував Міжнародний благодійний фонд «Українська родина», очолюваний Галиною Лемець.

Як повідомили з оргкомітету конференції, в її рамках запланована одноденна геолого-пізнавальна екскурсія «Бурштинове Полісся України», що відбудеться у суботу, 20 жовтня, за маршрутом: Київ–Рівне–Клесів–Рівне–Київ. До екскурсійної програми входить відвідання бурштинового кар’єру, підприємства «Бурштин України», огляд музейної експозиції підприємства та візит до магазину, де можна придбати бурштинові вироби за цінами виробника.

Як повідомив директор підприємства «Бурштин Україна» Володимир Мединський, проведення таких заходів, як конференція не має перспективи.

«Нині потрібно рятувати промисловий видобуток бурштину, а не говорити про нього, — коментує Володимир Мединський. — Адже він уже три місяці збитковий».

Натомість один з членів оргкомітету виставки Анатолій Жуковський, донедавна перший заступник голови Рівненської ОДА, має іншу думку. За його словами, для того, аби бурштин не був збитковим, необхідно змінювати менеджмент і проводити такі заходи.

«Потрібно виводити з тіньової економіки процес видобутку бурштину і закінчувати з монопольним становищем підприємства «Укрбурштин» на ринку», — вважає Анатолій Жуковський.

ОГО.ua