2017-06-07

Представники Держгеонадр ознайомились з досвідом створення мінеральної стратегії Естонської Республіки

З 24 по 27 травня 2017 року у складі української делегації працівники Держгеонадр взяли участь у зустрічі з представниками Міністерства економіки та комунікацій Естонської Республіки та Міністерства навколишнього середовища Естонської Республіки.

Метою візиту було ознайомлення з досвідом створення мінеральної стратегії Естонської Республіки та її імплементації в українське законодавство.

Під час зустрічі у Міністерстві навколишнього середовища Естонської Республіки відбулась презентація проекту державної мінеральної стратегії та діалог щодо можливості подальшого застосування досвіду естонських колег для формування мінеральної стратегії України. Також було поінформовано про створення нової геологічної служби Естонської Республіки, її завдання, структуру.

У естонському центрі «Східного партнерства» пройшла дискусія щодо проведення економічних, соціальних і адміністративних реформ. Головним лейтмотивом зустрічі стала демонстрація активної підтримки політичних та економічних реформ в Україні.

На зустрічі у Міністерстві економіки та комунікацій Естонської Республіки було презентовано стан мінерально-сировинної бази України, нормативно-правове забезпечення надрокористування в Україні та обговорено шляхи подальшого співробітництва.

Крім того, українська делегація відвідала підприємства з видобутку та переробки горючих сланців: Eesti Energia та Viru Keemia Grupp, де були детально висвітлені виробничі, екологічні, організаційні та інноваційні аспекти надрокористування.