2024-07-10

Постачання саудівської сирої нафти в Китай зросте

Експорт саудівської сирої нафти до Китаю відновиться в серпні щонайменше до 44 млн барелів після того, як значне зниження цін державною енергетичною компанією Saudi Aramco підтримало попит, повідомили у вівторок кілька торгових джерел. Серпневий експорт до Китаю зросте вперше за чотири місяці з приблизно 36 млн барелів у липні.

Відновлення допоможе найбільшому експортеру нафти збільшити свою частку на найбільшому імпортному ринку. Експорт Саудівської Аравії в Китай впав у червні до 1,12 млн барелів на день, що є найнижчим показником з березня 2020 року, за даними аналітичної компанії Kpler. Китайські покупці саудівської нафти включають Zhejiang Petrochemical, Sinopec, Sinochem і PetroChina.

Крім того, Saudi Aramco поставить повний контрактний обсяг принаймні трьом іншим північно-азійським нафтопереробникам у серпні, повідомили джерела. Розподіл відбувся через кілька днів після того, як Saudi Aramco знизила ціни на серпневу нафту для Азії на другий місяць, причому ціна її флагманської Arab Light нафти була найнижчою з березня. Одне із джерел повідомило, що в серпні офіційні ціни продажу (OSP) на саудівську нафту були більш адекватними, ніж у попередні місяці, коли термінові поставки в Саудівській Аравії були вищими, ніж інші сорти, що продають на спотовому ринку.