2021-08-17

Порт Corpus Christi та Howard Midstream Energy Partners вироблятимуть водень

Меморандум про намір перетворити нафтопереробні потужності заводу Javelina компанії Howard на перше підприємство для виробництва водню в регіоні підписали адміністрація американського порту Corpus Christi та Howard Midstream Energy Partners (HEP). Завод Javelina компанії Howard має стратегічно вигідне розташування в порту і з'єднаний трубопроводами з усіма шістьма місцевими нафтопереробними заводами.

Javelina контролює виробництво приблизно 60 млн кубічних футів водню на день, комбінуючи водень, присутній в газах нафтопереробних заводів, і водень, вироблений шляхом парового риформінгу метану. Цей водень наразі продається назад на НПЗ і в інші галузі, де використовується для видалення домішок, таких як сірка під час нафтопереробки.

Порт Corpus Christi та Howard в кінцевому підсумку сподіваються на масштабування виробництва водню для експорту зарубіжним споживачам.

Howard намір вловлювати викиди вуглецю на майданчику Javelina, уникаючи попадання його в атмосферу. Сторони спільно розглянуть варіанти використання залишкового CO2, а також варіанти уловлювання та зберігання. Вловлений CO2 може бути направлений в ті галузі, де він потрібен для виробництва, наприклад, сталі або цементу.