2021-06-11

Підсумки 7-го Міжнародного конгресу LNG щодо розвитку галузі

Глобальний погляд на майбутнє індустрії зрідженого природного газу (ЗПГ / LNG), дії в рамках Регламенту IMO, альтернативні види палива для вантажного автопарку, можливості збільшення частки СПГ в Європі, ініціативи Bio-LNG і LNG-to-Power стали головними темами 7-го міжнародного конгресу СПГ (7th International LNG Congress), який пройшов на онлайн-платформі BGS 7-8 червня і зібрав понад 500 керівників галузі. Про це повідомляє Enkorr

Основними темами сесійних презентацій стали:

- огляд ринку в постковідному світі;
- розвиток альтернативних видів палива (ЗПГ, водень, біо-ЗПГ);
- тенденції розвитку інфраструктури бункерування ЗПГ;
- технології малих проєктів ЗПГ;
- стійкість світової судноплавної індустрії;
- зневуглецювання в автомобільному транспорті;
- сучасні ЗПГ-прооєкти і їх розвиток.

У конгресі взяли участь представники Shell, Cryostar SAS, Wood, FLUOR, Saipem, Technip Energies, Saudi Aramco, BP, Equinor. В рамках галузевого івенту було проведено понад 350 зустрічей, на яких делегати спілкувалися в пошуках перспективних можливостей співпраці.

На двох «круглих столах» спікери представили та обговорили проєкти і рішення з декарбонізації ЗПГ. Перший «круглий стіл» було присвячено способам і технологіям декарбонізації автомобільного транспорту. На другому обговорювалися низьковуглецеві і водневі рішення від великих газових компаній, EPC, власників вантажівок, представників паливної інфраструктури та державних органів.

Наступний конгрес - LNGcon 2022 - буде присвячений найбільш передовим рішенням, новим тенденціям і пріоритетним проєктам в галузі ЗПГ.