2011-07-04

Підписано Меморандум про порозуміння між Держгеонадра України та Геологічною службою Фінляндії

Підписано Меморандум про порозуміння між Державною службою геології та надр України, Українським державним геологорозвідувальним інститутом та Геологічною службою Фінляндії щодо нарощування потенціалу для створення геоінформаційної системи європейського типу у геологічній галузі Україні.

Цей документ доповнює первинний Меморандум, підписаний 8 грудня 2010 р. у Києві та 16 грудня 2010 р. в Фінляндії та укладений з метою врахування процесу адміністративної реформи.

Першу робочу зустріч представників геологічних служб України та Фінляндії за проектом створення геоінформаційної системи європейського типу було проведено у Києві 17-28 січня 2011 р., а другу – 14-18 березня 2011 р. у м. Еспо, Фінляндія.

Останнім часом значно активізувалася міжнародна співпраця Держгеонадра України. Так, нещодавно між Міністерством екології та природних ресурсів України, Державною службою геології та надр України та ЕксонМобіл Експлорейшн енд Продакшн Юкрейн Б.В. підписано угоду про співпрацю.

Крім того, було проведено робочу зустріч представників геологічних служб України та Польщі щодо проекту створення електронної Інтернет-сумісної геологічної карти світу м-бу 1:1 000 000. Проведено робочу зустріч представників геологічних служб України та Великобританії та підписано Протокол про наміри між Британською геологічною службою і Державною службою геології та надр України. Українська делегаця взяла участь у роботі 30-ї Генеральної Асамблеї Асоціації геологічних служб Європи (АГСЄ) у м. Брюссель. Проведено семінар за програмою ТАІЕХ Європейської Комісії на тему «Роль державного і приватного секторів в управлінні мінеральними ресурсами у країнах Європейського Союзу» (19-20 травня 2011 року). Для участі у семінарі з боку Європейського Союзу було запрошено 5 експертів-доповідачів, які є відомими фахівцями з питань розвитку мінерально-сировинного комплексу, з них троє - директори геологічних служб Німеччини, Норвегії та Фінляндії.

Державна служба геології та надр України