2020-10-16

ПГНК за 9 місяців 2020р збільшила видобуток вуглеводнів на 2%

СП Полтавська газонафтова компанія (ПГНК) за 9 місяців 2020р, збільшила видобуток нафти та конденсату на 2%, пробурила 2 свердловини та 2 бічних стовбури та завершила 6 капітальних ремонтів свердловин (КРС). Про це повідомляє пресслужба компанії.

Також в пресслужбі відзначають, що ПГНК одна з перших в Україні застосувала технологію плунжерліфтних систем, які підвищують ефективність видобутку.

За період із січня по вересень 2020 р компанія видобула 184,4 млн куб м природного газу та 35,6 тис тонн нафти та газового конденсату. У порівнянні до такого ж періоду минулого року середньодобовий рівень видобутку нафти та конденсату збільшився на 2%, проте видобуток газу знизився на 12%. Падіння дебіту вуглеводнів відбувається за рахунок зменшення буріння нових свердловин. А інвестиційний план був скорочений через зниження цін, що робить проекти з буріння збитковими, а також через зменшення попиту на вуглеводні, зазначили в повідомленні. 

З початку року ПГНК пробурила 2 нові свердловини, здійснила буріння 2 бічних стовбурів та 6 КРС. У третьому кварталі компанії вдалось призупинити темпи падіння видобутку газу, яке спостерігалось протягом 2020 р, за рахунок реалізації успішної перфорації свердловини №142 Ігнатівського родовища. Також у третьому кварталі 2020 р ПГНК завершила КРС Руденківського родовища.

Як повідомляє пресслужба, зниження темпів падіння видобутку пов'язане, зокрема, із встановленням плунжерліфтних систем (Epic Lift Systems), дану технологію в Україні однією з перших використала СП ПГНК, своєчасної чистки парафіноутворення і застосування технології, що дозволяє боротись із відкладенням солей в насосно-компресорних трубах.