2021-08-31

PGNiG придбає контрольний пакет акцій «Карпатгазвидобування»

Нещодавно було підписано угоду між польською компанією PGNiG та українською ЕРУ. Угода передбачає придбання польською компанією контрольного пакета акцій українського «Карпатгазвидобування» яка є власником спеціального дозволу на користування надрами Библівської нафтогазової площі в Західній Україні поблизу кордону з Польщею, та про спільну розвідку та видобуток газу в Україні. Про це повідомляє ExPro

Выдзначаэться, що в результаті угоди PGNiG має придбати 85 % акцій «Карпатгазвидобування». Відповідно до графіка ліцензійних робіт, узгодженого між партнерами, геологорозвідувальні роботи на площі мають бути завершені до кінця 2021 року. Буріння першої свердловини заплановано на другу половину 2022 року включно з випробуваннями усіх продуктивних пластів. В разі позитивних результатів випробувань, свердловина буде приєднана до української газотранспортної мережі та введена в експлуатацію у 2023 року.

Акціонери «Карпатгазвидобування» також планують провести додаткові геофізичні дослідження ліцензійної зони для планування точок буріння подальших свердловин.