Petrobras продає частку в родовищах у Мексиканській затоці

Про початок необов'язкової фази продажу 20 % акцій компанії MP Gulf of Mexico LLC (MPGoM) оголосила Бразильська державна нафтогазова та нафтохімічна компанія Petroleo Brasileiro S. A. (Petrobras). MPGoM – спільне підприємство Murphy Exploration & Production Company (80 %) та Petrobras America Inc (20 %), засноване у жовтні 2018 року в Техасі (США). MPGoM має частку у 14 морських родовищах у Мексиканській затоці, уточнюється у релізі Petrobras. Зазначається, що у 2021 році частка Petrobras у видобутку із родовищ MPGoM склала 10,4 тис. б / д нафтового еквівалента.

Потенційні покупці, допущені до необов'язкового етапу, отримають меморандум з детальною інформацією про компанію, інструкції з продажу, а також рекомендації з підготовки та подання цінових пропозицій.

Продаж прав на активи в Мексиканській затоці відповідає стратегії Petrobras щодо оптимізації портфеля та скорочення боргу. Компанія має намір зосередити свої ресурси на активах світового класу у глибоких та надглибоких водах у Бразилії.