2021-06-10

Першим заступником голови Держгеонадр призначено держсекретаря Мінінфраструктури

Кабінет міністрів України звільнив Володимира Бучко з посади державного секретаря Міністерства інфраструктури і призначив його першим заступником глави Державної служби геології та надр України. Відповідне кадрові рішення уряд ухвалив у середу. Про це повідомляє Enkorr

На посаді держсекретаря в Мінінфраструктури Бучко курирував управління документального забезпечення, бухгалтерського обліку та бюджетного регулювання.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань у квітні передало до суду справу колишнього першого заступника голови Держгеонадр, недбалість якого завдала значної шкоди державним інтересам.

«За даними слідства, з травня 2017 року по березень 2018 року перший заступник голови Державної служби геології та надр України, маючи необхідні повноваження і підстави для реагування, не зродив для контролю за виконанням наказів Держгеонадр про припинення робіт з видобутку корисних копалин загальнодержавного значення приватним акціонерним товариством ", - повідомив Офіс генпрокурора.

Бездіяльність чиновника дала можливість підприємству видобути понад 191 тис. тонн вогнетривких і тугоплавких глин з родовища «Видне» в період призупинення дії дозволу на користування надрами, що завдало державі збитків більш ніж на 48,7 млн ​​грн.