2016-09-28

ПАТ «Укргазвидобування» та НАК «Надра України» підписали Меморандум

27 вересня відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю та спільні наміри між Національною акціонерною компанією «Надра України» та ПАТ «Укргазвидобування». Він відкриває реальні можливості для досягнення головної мети – енергонезалежності України. Свої підписи під документом поставили Голова правління Національної акціонерної компанії «Надра України» Ярослав Климович та Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко.

«Ця угода дуже важлива, тому що ми вбачаємо великі ресурси для розвитку, для виконання амбітної стратегії «2020», яка сьогодні є завданням для усієї галузі. Пріоритетом є допомога ПАТ «Укргазвидобування», як профільній державній компанії, щоб забезпечити потреби населення в корисних копалинах та створити надійний ґрунт для енергетичної незалежності держави в цілому», – зазначив Ярослав Климович.

Він додав, що Національна акціонерна компанія «Надра України» вже має і певні результати роботи на шляху до виконання означеної мети: «Вже завтра почнуть працювати робочі групи. Ми визначили стратегічні напрямки: по-перше, розконсервувати ліквідовані свердловини, по-друге, ліцензійні питання з дочірніми підприємствами».

Також зупинився Голова правління і на перспективах Компанії у зв’язку з підписанням такого важливого документу.

«Ми розраховуємо на більш плідну взаємодію в плані енергетичних та екологічних робіт. «Укргазвидобування» тісно співпрацює з одним із наших дочірніх підприємств – «Укрнаукагеоцентр» (м. Полтава). І мені б хотілося, аби наші спільні наміри не обмежувалися тільки дією цього меморандуму, а охоплювали максимально широке коло питань. У нас є своя концепція стосовно технічного переоснащення Компанії, завдяки чому ми станемо вагомим гравцем на ринку сервісних послуг», – підкреслив Ярослав Климович.

У свою чергу Олег Прохоренко погодився із важливістю кроку, який було сьогодні зроблено двома Компаніями: «Та стратегія, яку ми зараз впроваджуємо, створює умови для якісного ривка ринку в цілому. Ми кажемо про збільшення обсягів робіт, ведемо переговори з багатьма компаніями, в тому числі й іноземними, тому цей Меморандум також важливий для нас. Можливість працювати разом – вона на користь державі. Якщо ми будемо більше видобувати, ви матимете більше роботи – і геологорозвідувальної, і сервісної – від цього виграє вся Україна. Збільшення обсягів – це нові робочі місця, податки, зарплатні тощо. Я у майбутнє дивлюся дуже оптимістично, оскільки те, що ми будемо робити, призведе до енергонезалежності та реального економічного зростання».