2011-01-11

Парламент прийняв за основу законопроект про внесення змін до Закону України "Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2010 року"

За прийняття за основу законопроекту про внесення змін до Закону України "Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2010 року" сьогодні на вечірньому засіданні Верховної Ради проголосувало 285 з 378 депутатів, зареєстрованих в залі.

Законопроект пропонує продовжити до 2030 року дію чинної Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України та внести у неї зміни і доповнення щодо оцінки загального стану мінерально-сировинної бази України, змісту напрямків Програми за видами мінеральної сировини, механізмів, етапів та очікуваних результатів її реалізації, у тому числі розрахунків обсягу фінансування та переліку заходів.

Згідно з Програмою приріст мінерально-сировинних ресурсів відбуватиметься за рахунок державного фінансування тільки на 13,8 %. Решту коштів залучатимуть шляхом стимуляції розвитку інвестицій.

До 2030 року коштом державного бюджету геологи сподіваються розвідати й приростити 287 млрд кубічних метрів запасів і ресурсів природного газу, тоді як шляхом залучення інвестицій – понад 2 трлн кубічних метрів нетрадиційних видів корисних копалин, зокрема сланцевого газу, газу центрально-басейнового типу тощо.

Продуктивний горизонт