2021-09-15

Падіння нафтовидобутку внаслідок урагану «Іда» може скласти 30 млн бар

Ураган «Іда» виявився гіршим за впливом на нафтовидобуток з часів «Катріни». Втрати через нього можуть скласти близько 30 млн бар.Про це повідомляє Enkorr, посилаючись на доповідь Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

«Виходячи з наших розрахунків, тривала зупинка видобутку може призвести до загальних втрат в нафтовому виробництві до 30 млн бар ..« Іда »- найгірший шторм, що обрушився на узбережжя Мексиканської затоки з часів ураганів «Катріна» та «Ріта» в 2005 році, після яких члени МЕА виділили резервні запаси нафти», - йдеться у вересневій доповіді агентства.

Ураган «Іда» в кінці серпня призвів до зупинки виробництва обсягом в 1,7 млн ​​б / д в Мексиканській затоці. Зниження видобутку оцінюється в 270 тис. б / д. Прогноз щодо зниження у вересні становить 650 тис. б / д.

На момент 12 вересня 48,6 % видобутку нафти і 54,4 % видобутку газу в Мексиканській затоці були зупинені.

Темпи відновлення видобутку залежать від того, як швидко можна буде зробити ремонт. Початковий огляд показав мінімальні пошкодження шельфових споруд, однак зупинка видобутку може тривати ще кілька тижнів, вважають експерти.