2021-11-10

Огляд судових рішень по Держгеонадрам за жовтень 2021 року

Усього за жовтень місяць поточного року Державна служба геології та надр України позивалася до інших юридичних осіб чотири рази, виступала у якості відповідача — вiciм разiв.  

Відповідно, суд виніс дванадцять рішень по справах за участі Держгеонадр. З них три рішення були винесені на користь Служби, дев’ять рішень – на користь протилежної сторони.

Держгеонадра судилися із державними підприємствами лише по одній справі за участі ПАТ «Сумихімпром». У даній справі суд частково задовольнив позов ПАТ до Держгеонадр, при цьому змусивши останню виплатити 2 тис 270 грн на користь позивача.

Загальна сума судового збору, витраченого за рахунок бюджетних асигнувань ДСГНУ, склала 54 тис 12 грн та 50 коп. Збір Служба була змушена заплатити відповідачам по восьми справах, у яких суд виніс рішення не на її користь. У випадках, коли суд вирішував задовольнити вимоги ДСГНУ – збір сплачував Державний бюджет України, оскільки Держгеослужба є державною юридичною особою.

Найбільшу кількість рішень по справам ДСГНУ виніс Окружний адміністративний суд міста Києва – усього п’ять разів, та усі рішення були винесені не на користь Держгеонадр, які виступали у якості відповідача.