2017-09-27

Офіційна позиція Держгеонадр щодо ситуації з ПрАТ «Євраз Суха Балка»

Прес-служба Держгеонадр повідомила про офіційну позицію відомства стосовно ПрАТ «Євраз Суха Балка».

Під час перевірки Держгеонадр на виконання Ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 04.05.2017 щодо проведення позапланової перевірки ПрАТ «Євраз Суха Балка» факт порушення був встановлений.  Матеріали перевірки направлено на адресу Генеральної прокуратури.

Також наказом Держгеонадр від 02.08.2017 № 350 до ПрАТ «Євраз Суха Балка» затосовано санкцію у вигляді припинення всіх видів цільових робіт, пов'язаних з використанням надр, що проводяться з порушенням стандартів та правил і можуть спричинити псування родовища, істотне зниження ефективності робіт.

Підприємством всупереч вимогам законодавства після закінчення термінів дії дозволів на користування надрами оформлено акт гірничого відводу.

Прес-служба наголошує, що Державна служба геології та надр вживає всіх заходів, щоб в найкоротший термін вирішити проблемні питання, які виникли з даним підприємством. 

Нагадаємо, акція протесту криворізьких шахтарів залізорудного комбінату "Суха Балка" триває 8-ий день.Трудовий колектив вимагає від Держгеонадр виконати судове рішення, продовжити і видати підприємству державні ліцензії на право видобутку руди.