2005-03-24

Очікуємо

Україна, Польща й Німеччина хочуть створити спільний торговий дім для продажу газу в Європу. Як повідомив президент НАК «Нафтогаз України» Олексій Івченко, німецьку сторону в цьому проекті представлятиме компанія Ruhrgas.

ЄБРР готує пакет інвестицій в Україну. Президент банку Жан Лем’єр вже назвав проекти, на які буде спрямовано інвестиції, — $25 млн на модернізацію водопостачання у Дніпропетровську, $20 млн — на розвиток Іллічівського порту. $200 млн ЄБРР має намір виділити кільком українським банкам у межах програми кредитування малих та середніх підприємств.

Посольство США у Києві почне обробляти диверсифікаційні імміграційні візи з 3 травня 2005 року. Поки що такі візи (надають найближчим родичам громадян США) українці отримують у Варшаві.

Кабмін пропонує збільшити мінімальну зарплату з 262 до 300 грн. Працівникам бюджетної сфери, зокрема вчителям, лікарям та науковцям, Юлія Тимошенко пропонує підвищити зарплату до 700 грн.

Міністерство внутрішніх справ має намір продати на аукціоні близько 1 тис. службових автомобілів.

З 21 березня надійдуть у продаж квитки на Євробачення. Ціна квитків, за словами директора департаменту міжнародних відносин Національної телерадіокомпанії України Павла Грицака, становитиме від EUR10 до 200.

У березні в Києві (в районі Кільцевої дороги) відкриється найбільший у Європі будівельний гіпермаркет «Епіцентр К-2» загальною площею 33,5 тис. кв. м.

На Всеукраїнській еколого-соціальній народній асамблеї міністр охорони навколишнього середовища Павло Ігнатенко заявив, що найближчим часом на предмет законності видачі будуть переглянуті всі ліцензії на пошук та видобуток в Україні корисних копалин. Також буде проведено детальну інвентаризацію природних ресурсів, яка в Україні жодного разу не проводилася.

У січні 2005-го номінальні доходи українців зросли на 41,9%. Водночас зросли й витрати — на 26,2% порівняно із січнем 2004-го. Приріст заощаджень становив 2,3 млрд грн.

Розпочато аудит Криворіжсталі. Перевірку підприємства, що опинилося в центрі реприватизаційного скандалу, здійснюють КРУ, податківці, СБУ та Генпрокуратура.

Міністерство охорони здоров’я заборонило продаж бісептолу серії 121004 виробництва польської компанії Polfa. Як повідомляє Державна інспекція з контролю за якістю лікарських препаратів МОЗ, зазначений медикамент є сфальсифікованим.

Україна вивела своїх миротворців зі Сьєрра-Леоне. Останні 144 українські бійці минулого тижня повернулися з африканської країни в Україну.