2015-11-26

НТЦ «Псіхєя» презентує видання, присвячене соціально-економічним перевагам видобувних проектів

«Науково-технічний центр «Псіхєя» публікє у вільному доступі унікальне видання «Освоєння нетрадиційних вуглеводнів в Україні: шляхи використання соціально-економічних переваг».

Видання базується на аналитічних доповідях НТЦ «Псіхєя», присвячених можливостям, технологіям і ризикам видобутку нафти й газу з нетрадиційних джерел, які було підготовлено в рамках виконання проекту «Забезпечення спроможності представників органів місцевого самоврядування та місцевих громад реалізовувати соціально-економічні переваги проектів із розвідки та видобутку нетрадиційних вуглеводнів в Україні», що реалізується за програмою «Український институт газу нетрадиційних джерел».

Відзначимо, у книзі нетрадиційні вуглеводні проаналізовано як складову енергетичної самодостатності України. Охарактеризовано основні проекти їхнього освоєння, розкрито міфічні й реальні проблеми видобутку.
Крім цього, наведено шляхи зменшення ризиків, проаналізовано європейський досвід. А також розкрито процедури вирішення проблем, що можуть виникнути під час реалізації видобувних проектів, права і можливості територіальних громад і джерела використання соціально-економічних переваг видобувних проектів в Україні.

Книгу адресовано представникам органів місцевого самоврядування та місцевих громад у місцях майбутнього видобутку, державним службовцям, студентам профільних інститутів, а також широкому колу читачів, які цікавляться питаннями розвідки і видобутку нетрадиційних вуглеводнів.

Авторський коллектив навчально-наукового видання представляють експерти в енергетичній галузі та сфері аналізу державної політики: Г. Л.. Рябцев, В. В.. Тертичка, С. В. Сапєгін та О. В. Берданова.

З текстом видання ви можете ознайомитися тут.
Паперова версія знаходиться в офісі НТЦ «Псіхєя»:
• Телефон +380 (44) 234-6839,
• Факс +380 (44) 234-6847,
• e-mail: [email protected]