2018-06-27

Нові знання з регулювання видобувних галузей та адвокація реформ в Україні

Президент аналітичного центру DiXi Group Олена Павленко провела три тижні у США для поширення досвіду, налагодження співпраці аналітичного центру з новими партнерами та участі в тренінгу із запровадження цілей сталого розвитку у видобувних галузях, організованому Колумбійським центром сталих інвестицій (Columbia Center on Sustainable Investment) при Колумбійському університеті.

Під час візиту до Вашингтону, Олена Павленко зустрілась з представниками Світового банку та МВФ щодо прийняття законопроекту №6229 про посилення прозорості видобувного сектору та імплементації в Україні Директиви 2013/34/ЄС з фінансової звітності. Також, Олена Павленко представила основні ініціативи та проекти, які реалізовує сьогодні DiXi Group в Україні. Окремі зустрічі з потенційними партнерами були присвячені можливостям запуску нових спільних проектів в Україні.

Навчання в Колумбійському центрі сталих інвестицій стосувалось імплементації цілей сталого розвитку у видобувних галузях – як нафтогазовій, так і гірничорудній. Під час двотижневого навчання, було обговорено такі теми як довгострокові прогнози розвитку видобувного сектору, практики регулювання видобувними галузями на національному рівні, фіскальні режими регулювання видобувним сектором, переговори та забезпечення багатостороннього діалогу у видобувному секторі. Отриману інформацію планується використати під час подальшої адвокації реформи нафтогазового сектору України, зокрема для законодавчих змін та покращення регулювання сектору.

Поїздка була здійснена за підтримки проекту USAID "Прозора енергетика" (візит до Вашингтону) та гранту на інституційний розвиток від OSIFE (навчання у Колумбійському центрі сталих інвестицій).