Норвегія не відмовлятиметься від нафтогазових інвестицій

Норвегія є нафтовидобувною країною, яка не має наміру припиняти інвестування в нафту і газ. Найбільший виробник нафти в Західній Європі вважає, що може використовувати свої нафтові ресурси для забезпечення виробництва з низьким рівнем викидів в рамках своєї політики в сфері клімату. 

Важливість нафтогазового сектора для створення робочих місць в довгостроковій перспективі підкреслили в уряді Норвегії, незважаючи на прагнення країни перейти на альтернативні джерела енергії, щоб скоротити викиди парникових газів. «Збереження досвіду і технологій в нафтогазовому секторі також життєво важливо для розвитку нових галузей і технологій, таких як вловлювання і зберігання вуглецю, вітряна енергетика і водень», – заявила міністр нафти і енергетики Норвегії Тіна Бру. За її словами, основна мета державної нафтової політики – сприяти прибутковому виробництву в нафтогазовій галузі в довгостроковій перспективі.

За даними норвезького уряду, вітчизняна нафтогазова галузь наразі зіткнулася з двома основними проблемами: виробленням родовищ і зростанням кількості вимог до зниження викидів.

Раніше в Міжнародному енергетичному агентстві заявили, що світові не потрібні нові інвестиції в викопне паливо, якщо світова спільнота хоче досягти нульових викидів до 2050 року.