2021-02-05

Німеччина форсує декарбонізацію транспорту

До 2030 року рівень парникових газів планується знизити на 22 % до рівня 1990-го. Про це повідомляє OilCapital.

Уряд Німеччини схвалив законопроєкт, що передбачає більш амбітні завдання по скороченню викидів парникових газів у транспортному секторі. До 2030 року їх рівень планується знизити на 22 % в порівнянні з 1990 роком, хоча раніше передбачалося, що зниження викидів складе трохи більше 6 %.

В обгрунтування цього було відзначено, що транспорт відстає від секторів електроенергії та опалення, де вже досягнуто вищого ступеня декарбонізації, оскільки поновлювані джерела енергії замінюють викопне паливо.

Міністр енергетики Німеччини Свен Шульце заявила, що нові параметри для транспорту узгоджуються з цілями щодо збільшення частки відновлюваної енергії, використовуваної в транспортному секторі, до 28 % до 2030 року. Цьому повинні сприяти стимули до використання електромобілів, виробництва «зеленого» водню за допомогою сонячної і вітрової енергії та біопалива з відходів. Законопроєкт також передбачає поетапне скорочення використання деяких видів біопалива, таких як пальмова олія, палива з продовольчих культур і лісоматеріалів.

В цілому німецьке законодавство вже значно перевищує цілі, позначені в директиві Євросоюзу з поновлюваних джерел енергії, де говориться, що їх частка в енергобалансі ЄС повинна досягти 14 % до 2030 року.