2021-04-30

Намібія завершує редагування законів щодо гірничодобувної промисловості

Очікується, що Намібія завершить переробку законів щодо гірничодобувної промисловості і алмазів, які повинні бути представлені в парламенті цього року, повідомляють місцеві ЗМІ.

Видання New Era процитувало міністра гірничорудної промисловості Намібії Тома Алвіндо, який заявив в ході голосування по бюджету в Національних зборах країни, що більше зусиль буде спрямовано на забезпечення дотримання законів і умов ліцензій, щоб гарантувати, що виробництво ведеться в безпечних умовах.

«Ми маємо намір посилити бенефікацію алмазів місцевого виробництва в підтримку стратегії зростання всередині країни, - сказав міністр. - Міністерство також перегляне критерії та умови подачі заявок на отримання алмазних ліцензій; посилить інспекцію і моніторинг діяльності ланцюжка доданої вартості алмазів. Крім того, міністерство продовжить нарощувати необхідні навички і знання всередині компанії в сфері сортування та оцінки алмазів».

Том Алвіндо також повідомив, що 10,9 млн намібійських доларів (764 200 доларів США) було виділено на програму захисту алмазної промисловості, яка спрямована на охорону алмазних ресурсів Намібії за допомогою надійного нагляду з боку регулюючих органів.