2011-02-22

НАК «Надра України» взяла участь у семінарі учасників проекту GASH-EBRD

З 06.02.2011 по 09.02.2011 в м. Утрехт (Голландія) в офісі науково-дослідного центру TNO, відбувся науково-практичний семінар учасників (підрядників) проекту GASH-EBRD щодо створення країнами Європейського континенту спеціалізованої Європейської бази чорних сланців, на який за запрошенням науково-дослідного центру TNO українську сторону за погодженням та дорученням Державної служби геології та надр України представляли заступник Голови правління НАК «Надра України» М.Г. Максіменцев та директор ДП НАК «Надра України» «Полтава РГП» П.С.Голуб.

Передбачались індивідуальні звіти та доповіді англійською мовою представниками країн-учасників, що вже мають контракти з Центром, а також, за погодженням зі спонсорами, пропонувалось заслухати презентації-доповіді країн – потенційних учасників, в тому числі й України.

Презентація України відбулась 07.02.20011, з доповіддю виступив заступник Голови правління НАК «Надра України» М.Г. Максіменцев. Після першого знайомства з НАК «Надра України» представниками Центру та спонсорами було прийнято рішення надати більший період часу для презентації України.

Також були проведені неформальні індивідуальні бізнес-зустрічі з представниками всіх присутніх Спонсорів та деякими країнами-учасниками для накопичення корисної інформації та забезпечення зацікавленості в Україні та НАК «Надра України», налагодження можливих ділових контактів.

За підсумками роботи представників НАК «Надра України» на семінарі під час закритого засідання спонсорів було прийнято рішення вважати Україну однією з пріоритетних країн для обов'язкової участі у проекті.