2018-02-05

Найперспективнішими напрямками для інвестицій є відновлювальні джерела енергії та газовидобуток - Наталія Бойко

Про це заявила Наталія Бойко – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції під час Українсько-італійського бізнес-форуму, який відбувся в рамках візиту Міністра закордонних справ Італійської Республіки, Діючого голови ОБСЄ  А. Альфано в Україну.

У своєму виступі Наталія Бойко зазначила, що Уряд продовжує удосконалювати законодавче поле для того, щоб створити сприятливі умови для роботи іноземних інвесторів на українському енергетичному ринку.

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції відзначила прогрес у впровадження інструментів стимулювання розвитку відновлюваної енергетики в Україні. Зокрема, підкреслила основні з них: удосконалення та прив’язка до курсу євро «зеленого» тарифу до 2030 року, запровадження надбавки за використання українського обладнання, укладання довгострокових договорів на закупівлю виробленої електроенергії  з ВДЕ за «зеленим» тарифом. Також Наталія Бойко повідомила про амбітні цілі та завдання, які  мають бути виконані згідно з новою Енергетичною стратегією до 2035 року, що має меті посилення  зазначеного напряму.

Наталія Бойко наголосила, що з метою зменшення залежності України від імпорту природного газу та зміцнення енергетичної безпеки держави впроваджуються заходи прийнятої Концепції розвитку газодобувної галузі до 2020 року, цілями якої є збільшення власного видобутку природного газу.

«Також ми зацікавлені  у подальшому розвитку українсько-італійської співпраці у сфері розвідки, видобутку, транспортування та зберігання енергоносіїв, в тому числі, видобутку геотермальної енергії», - зазначила Наталія Бойко.

Довідково:

На форумі були присутні понад 100 українських та 35 італійських компаній. Ділові кола України та Італії вели переговори у форматі В2В.