Нафтовидобуток в Ірані через 8 років досягне 5,7 млн б / д

Національна іранська нафтова компанія (NIOC) планує збільшити потужність видобутку сирої нафти в країні до 5,7 млн барелів на добу протягом наступних восьми років, заявив Карім Зобейді, директор NIOC з корпоративного планування.

Він також зазначив, що, згідно з планами NIOC, добова потужність видобутку природного газу в країні також має досягти 1,5 млрд. кубометрів упродовж наступних восьми років за умови, що в цей сектор також будуть вкладені необхідні інвестиції.

Вказуючи на плани збільшення потужностей з видобутку газу в країні, чиновник сказав: «Завершення проєкту розробки 11-ої фази Південного Парсу, завершення деяких проєктів підвищення тиску на існуючих фазах Південного Парсу, а також розробка газових родовищ Кіш і Північний Парс входять до проєктів, з якими Національна іранська нафтова компанія планує збільшити видобуток газу в країні».

Іранська центральна нафтова компанія (ICOFC), яка управляє деякими нафтовими та газовими родовищами в центральному Ірані, також планує збільшити свої потужності з видобутку газу на 320 мільйонів кубометрів протягом наступних восьми років, додав Зобейді.