2020-07-24

Нафтогаз утримує видобуток газу за умов кризи

Дивізіон «Нафтогаз Розвідка і Видобування» продовжує втримувати показники видобутку вуглеводнів навіть за умов обмеженого фінансового ресурсу через падіння ціни на газ і пандемію коронавірусу. В I півріччі 2020 року компанія забезпечила видобуток 6,69 млрд м³ газу, який було поставлено населенню і ТКЕ.

Відхилення від аналогічних показників минулого року становить мінус 0,8% або 53 млн м3 блакитного палива, у той час як середня ціна реалізації газу компанією зменшилася на 47% порівняно з І півріччям 2019 року.

«Ми змінюємо підходи до управління проєктами у сфері розвідки та видобування газу. І завдяки цьому, фактично, нам вдалося утримати виробничі показники у скрутний час, коли інші видобувні компанії кардинально скорочують операційні плани і програми. Наша команда запустила в роботу 9 високопродуктивних свердловин впродовж І півріччя 2020 року. За деякими напрямами, де ми впевнені в отриманні максимального результату, кількість виробничих операцій навіть збільшено, – зазначив Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка і Видобування». – Ми думаємо не лише про сьогоднішній день, але й на перспективу. Тому розробляємо середньострокову стратегію розвідки та видобування газу з урахуванням нових ринкових факторів. Серед її головних цілей – наростити ресурсну базу вуглеводнів. Фактично – створити новий фундамент для розвитку галузі».

Показників видобутку товарного газу було досягнуто завдяки виконанню виробничої програми:

• завершено буріння 20-ти свердловин;
• виконано 347 операцій колтюбінговими установками;
• здійснено 53 операції з ГРП;
• проведено 62 операції з капітального ремонту свердловин;
• побудовано 118 км нових шлейфів та 36 км газопроводів;
• введено в експлуатацію 3 дотискних компресорні станції;
• реконструйовано 2 установки комплексної підготовки газу.