2021-07-23

Нафтогаз приєднався до Глобального договору ООН

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» приєдналася до ініціативи Глобального договору ООН (UN Global Compact) в якості Учасника. Компанія взяла на себе зобов’язання вести діяльність з дотриманням десяти принципів Глобального договору ООН, працювати над досягненням Цілей сталого розвитку та щорічно звітувати про прогрес.

Подальше формування стратегії Нафтогазу зі сталого розвитку відбуватиметься за шістьма напрямами, а саме:

- Доступна та чиста енергія

- Чиста вода та належні санітарні умови

- Міцне здоров’я

- Якісна освіта

- Сталий розвиток міст та спільнот

- Партнерство заради сталого розвитку.

Генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук підкреслює важливість приєднання Нафтогазу до спільноти сталого бізнесу: «Ми дуже раді бачити серед наших учасників Групу Нафтогаз. Великий бізнес має значущий вплив на регіони, в яких працює, на довкілля, на своїх співробітників, споживачів і партнерів. Коли такі компанії, як Нафтогаз, беруть на себе відповідальність за вплив своєї діяльності на світ, у якому ми живемо, ми наближаємо досягнення Цілей сталого розвитку». 

Глобальний договір ООН – це особлива ініціатива Генерального секретаря ООН і найбільша у світі асоціація корпоративно відповідального бізнесу, що закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі десяти універсальних принципів у галузі прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією. Станом на липень 2021 року організація налічує 13 555 компаній та організацій із 162 країн світу.