2021-04-29

Нафтогаз покращує фінансові показники у видобуванні газу

УкрГазВидобування завершило 2020-й рік із чистим прибутком 4,95 млрд грн, операційний прибуток сягнув 7,3 млрд грн. Про це повідомляється на сайті УГВ.

Компанія продовжує інвестувати в стабілізацію видобутку газу на «старих» родовищах і нові проєкти для збільшення ресурсної бази. Пріоритетом для інвестицій у 2021 році залишиться мінімізація падіння видобутку на «старих» родовищах», що вже виснажені на 70-80%, з одночасним вивченням і освоєнням нових газових ділянок.

Протягом IV кварталу 2020 року, у порівнянні з 9-ма місяцями 2020 року, чистий прибуток компанії зріс майже у тричі – з 1,77 млрд грн до 4,95 млрд грн.

«Позитивна економіка нашої діяльності з розвідки та видобування газу дає ресурс для подальших інвестицій у розвиток наших активів, а також є джерелом суттєвих податкових відрахувань до бюджетів всіх рівнів і фінансування соціально важливих проєктів. Хоча минулого року через ситуацію на ринку газу, економічну кризу та пандемію наші капітальні вкладення знизилися майже у півтора рази – до 16,6 млрд грн, ми змогли виконати планові показники з видобування газу, практично утримавши їх на рівні попереднього року. І одночасно зберегли статус одного з найбільших донорів державного бюджету, а також надійного партнера понад 200 громад по всій Україні», – зазначила Олена Кобець, генеральна директорка АТ «Укргазвидобування».

Водночас Група Нафтогаз уже почала реалізацію перспективних проєктів у межах Стратегії нарощення ресурсної бази – дослідження нових масштабних ділянок у акваторії Чорного моря, Юзівської ділянки, а також 4-х ділянок у межах угод про розподіл продукції. Мета – збільшення запасів газу Нафтогазу у 2 рази протягом найближчих 5-ти років.