2020-03-02

Нафтогаз долучився до роботи комітету Європейської Бізнес Асоціації

24 лютого, представники НАК «Нафтогаз України» взяли участь у першій нараді новоствореного комітету Європейської Бізнес Асоціації, який буде займатися питаннями промислової екології та сталого розвитку. До складу нового комітету увійшли провідні міжнародні та вітчизняні компанії з металургійної, енергетичної, будівельної та аграрної галузей України. Також регулярну участь у засіданнях братимуть представники органів центральної виконавчої влади та профільні народні депутати.

Метою створення комітету є налагодження конструктивного діалогу між бізнесом та владою для напрацювання рішень, спрямованих одночасно на стимулювання розвитку вітчизняного виробництва та мінімізацію негативного впливу на навколишнє середовище.

Серед ключових завдань, що ставить перед собою комітет, – створення ефективних моделей екологічного оподаткування, методики моніторингу та контролю промислового забруднення в рамках виконання Україною міжнародних зобов’язань, стимулювання утилізації промислових відходів, впровадження принципів циркулярної економіки та скорочення викидів парникових газів промисловістю.

Як зазначив директор з охорони праці, екологічної та виробничої безпеки Групи Нафтогаз Віталій Заєць, «Група Нафтогаз у своїй діяльності неухильно дотримується принципів сталого розвитку. Ми щороку суттєво збільшуємо інвестиції у захист навколишнього середовища. У 2020 році на реалізацію цих цілей у бюджеті Групи заплановано близько 400 млн грн. В цілому, екологічна стратегія Групи охоплює відповідальне управління ресурсами, зокрема контроль за використанням води та рекультивацію ґрунту, скорочення викидів в атмосферу, підтримку програм з енергоефективності, проекти з біорозмаїття. Нам важливо бути в команді однодумців, аби спільно знаходити відповіді на найактуальніші екологічні виклики».

За словами менеджера з екології АТ «Укргазвидобування» Галини Волкової, до 20% виробничих активів компанії вже працюють в «природозберігаючому» режимі, і їх частка постійно зростає. Укргазвидобування має потужну експертизу у питаннях утилізації промислових відходів та готове активно долучатись до процесу розробки нормативної бази, що регулює дану сферу.