2015-02-11

Національну екологічну стратегію буде оновлено

Роботу з підготовки оновленої Національної екологічної стратегії та Національний план дій на 2016-2020 роки планується завершити протягом 2015 року. Про це заявив Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко під час зустрічі з делегацією посадовців ЄС, які приїхали до Києва задля поглиблення співпраці між ЄС та Україною щодо імплементації стандартів охорони навколишнього середовища. 

За словами очільника Міністерства, наразі триває аналіз ефективності виконання діючої Стратегії та Національного плану дій. За результатами аналізу Стратегію буде відкореговано та сформовано наступний Національний план дій на 2016-2020 роки.

«Завдяки прийнятій раніше Стратегії ми змогли підписати угоду між Урядом України та ЄС про фінансування програми секторальної бюджетної підтримки. Завдяки впровадженню цієї програми міністерством налагоджено моніторинг та оцінку ефективності екологічної політики України. Разом з тим, проблемними для виконання виявились цілі щодо екологічно збалансованого природокористування та досягнення безпечного для здоров’я людини стану довкілля. Це буде враховано при розробці Національного плану дій на 2016-2020 роки», - зауважив Міністр.

Довідка. 21 грудня 2010 було прийнято ЗУ “Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики на період до 2020 року”. На виконання  було розроблено та затверджено Національний план дій з охорони навколішнього природного середовища на 2011-2015 роки.