2011-04-19

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує збільшити видобуток вуглеводнів у Єгипті

Станом на 10 квітня 2011 року Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» видобула понад 360 000 барелів нафти на концесійній ділянці Алам Ель Шавіш Іст (Alam El-Shawish East), Арабська Республіка Єгипет. Після завершення будівництва нафто- та газопроводів, а також бази з підготовки нафти і газу, плановий сумарний річний видобуток на ділянці становитиме близько 1 млн. тонн умовного палива.

На сьогодні на зазначеній території відкрито п’ять родовищ нафти і газу та продовжуються роботи з розвідки, проектування і будівництва інфраструктури з їх розробки та експлуатації. Згідно з Концесійною угодою на проведення нафтової розвідки та експлуатації Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та Єгипетська Генеральна Нафтова Корпорація створили спільне підприємство «Петросеннан».

Довідково:

В рамках реалізації Концесійної угоди на проведення нафтової розвідки та експлуатації, підписаної 13 грудня 2006 року між Арабською Республікою Єгипет, Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією (ЄГНК) та Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України», Компанія здійснює освоєння концесійної ділянки Алам Ель Шавіш Іст (Alam El-Shawish East) на території Західної Пустелі Арабської Республіки Єгипет.

18 лютого 2009 року під час випробовування розвідувальної свердловини було отримано приплив нафти дебітом 80 тонн (588 барелів) на добу. Таким чином, у цей день було здійснено комерційне відкриття, а з 19 квітня 2010 року розпочато ранній видобуток вуглеводнів на концесійній ділянці Алам Ель Шавіш Іст.

Крім того, з метою  розширення ресурсної бази вуглеводнів на території Єгипту Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» проведено вивчення геолого-геофізичних матеріалів та здійснено техніко-економічне обґрунтування доцільності інвестування в освоєння  перспективних об’єктів ліцензійних блоків South Wadi Mahareeth і  Wadi  Mahareeth в Східній пустелі загальною площею 20 743 км².  Парафовано проекти Концесійних угод на проведення нафтової розвідки та експлуатації зазначених ліцензійних блоків між Арабською Республікою Єгипет, компанією Ganope та дочірнім підприємством Компанії «Закордоннафтогаз».

Урядовий портал