2021-03-29

На Західно-Соснівському родовищі з'явиться нова свердловина

АТ «Укргазвидобування» в особі філії ГПУ «Шебелинкагазвидобування» планує спорудження розвідувальної свердловини № 126 Західно-Соснівського газоконденсатного родовища (ГКР) у Харківській області. Про це повідомляє ExPro, посилаючись на повідомлення, що з'явилося в єдиному реєстрі ОВД у березні 2021 року. 

Роботи по провадженню планованої діяльності будуть здійснені власними силами «Шебелинкагазвидобування» за допомогою бурового верстату з дизель-електричним приводом потужністю до 7 000 кВт, роторним і турбінний способом буріння, глибиною 4200м Крім того, планується підключення свердловини №126 Західно-Соснівського ГКР з обв’язкою устя свердловини та прокладанням газопроводу на відстань близько 300 м до установки підготовки вуглеводневої сировини.

Очікувані об’єми видобутку природного газу становлять від 15 тис куб м /добу до 70 тис куб м /добу. В будівельних роботах передбачених плановою діяльністю, які розраховані на період від одного до п’яти місяців, буде задіяно від 15 до 20 одиниць техніки.