2011-11-15

На Сумщині підписано меморандум про розвиток нафтової галузі між владою та бізнесом

Підписано меморандум про співпрацю між Сумською обласною державною адміністрацією, Сумською обласною радою та товариством з обмеженою відповідальністю «Східний геологічний союз».

«Документ має на меті налагодження конструктивної взаємодії між керівництвом регіону та представниками нафтового бізнесу на Сумщині», – наголосив Юрій Чмирь.

«Президент України Віктор Янукович поставив завдання активізувати видобуток вітчизняної нафти, дбаючи про енергетичну безпеку держави. Понад 50% загальнодержавних запасів нафти становлять паливно-енергетичні ресурси Сумщини. Тому обласна влада вбачає в нафтовій галузі джерело економічного розвитку регіону і держави в цілому», – підкреслив голова облдержадміністрації.

Нині на території області розташовано 1730 нафтових свердловин, більша частина з яких – комплексні.

Меморандум передбачає створення оптимальних умов діяльності ТОВ «Східний геологічний союз», від успішної діяльності якого залежить наповнення фондів та бюджетів, реалізація соціально-економічних програм, створення нових робочих місць та підвищення рівня життя людей.

За словами директора ТОВ «Східний геологічний союз» Валерії Янченко, компанія працює у Сумській, Полтавській і Чернігівській областях. На території нашого регіону вона має 3 ліцензовані ділянки. За час роботи на Сумщині, з 2007 року, сплачено податків до бюджетів усіх рівнів –  29180 тисяч гривень, перераховано для соціально-економічного розвитку Липоводолинського району – 850,6 тисячі гривень. Наразі підписано соціальну угоду на 2012 рік на суму 300 тисяч гривень.

Підписання меморандуму дасть поштовх до подальшого розвитку нафтовидобувної промисловості на Сумщині, переконаний Юрій Чмирь.

Урядовий портал