2020-09-03

На Стрілковому газовому родовищі планують пробурити ще 3 свердловини

ДАТ «Чорноморнафтогаз»( входить до групи Нафтогаз) розглядає можливість буріння ще 3-ох свердловин на Стрілковому газовому родовищі (шельф Азовського моря), в межах Арабатської стрілки що у Херсонській області. Про це повідомила генеральний директор «Чорноморнафтогазу» Світлана Нєжнова. 

Як повідомлялось у пресслужбі Нафтогазу, у серпні цього року, було успішно завершено буріння свердловини №87 на Стрілковому родовищі з похило-скерованим профілем (практично горизонтальним) з кутом нахилу 81 градус з відходом у бік моря 539м та глибиною до 870м.

Початковий дебіт свердловини склав 15 тис куб м на добу, що є досить непоганим результатом з урахуванням незначної глибини, конструктивної особливості та застарілості родовища. Бурові роботи були завершені з випередженням строків за 29 днів, які здійснювала філія «Укргазвидобування» - Бурове управління «Укрбургаз» з допомогою бурового верстату вантажопідйомністю 225т .

Наразі пробурена свердловина експлуатується в тестовому режимі, очікується робочий дебіт на свердловині до 20 тис куб м на добу. Та планується введення її в експлуатацію до опалювального сезону для забезпечення населення Генічеська та Генічеського району газом.

Також Світлана Нєжнова відзначила, що зазначена свердловина пробурена вперше після 37-ної перерви, та є важливим кроком для підвищення енергонезалежності Генічеська та Генічеського району, які не з'єднані з магістральною газотранспортною системою України.

Вона зауважила, що видобувні запаси на Стрілковому родовищі становлять близько 900 млн куб м, і вилучення цих залишкових запасів планується саме за допомогою освоєння свердловини №87, та буріння в подальшому нових, відповідно до уточненого проекту розробки родовища.