2021-05-19

На семінарі обговорили співробітництво України та ЄС у галузі постачання критичної сировини до країн ЄС

Онлайн-семінар проходив у рамках підготовки до підписання Меморандуму між Європейським Союзом та Україною, запланованого на червень 2021 року. Метою семінару є поінформування європейської спільноти щодо наявних ресурсів корисних копалин в Україні, які належать до переліку критичних, забезпечення відкритого та простого доступу інвесторів до первинних геологічних даних і залучення іноземних інвесторів до розвідки та розробки ділянок українських надр.

Організаторами семінару є Держгеонадра, Європейський інститут інновацій та технологій Критичної Сировини (EIT RawMaterials) та Генеральний Директорат Європейської Комісії з питань внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та середнього й малого бізнесу (EC DG GROW).

Під час семінару Голова Держгеонадр Роман Опімах акцентував увагу на трьох блоках: наявній ресурсній базі та готових до продажу об’єктах критичних корисних копалин, доступі до геологічної інформації та синергії побудови елементів сталих ланцюжків їх постачання між стратегічними партнерами.

Участь у семінарі взяли також представники Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, геологічних служб Данії, Фінляндії, Словенії, Делегації Європейського Союзу в Україні, Міністерства закордонних справ України, вищих навчальних закладів України та Європейського Союзу, а також бізнесу.