2011-10-12

На Рівненщині відбудеться Міжнародний бурштиновий форум

На Рівненщині відбудеться Міжнародний бурштиновий форум. Він збере науковців із України, Росії, Білорусі, Польщі, а також із Прибалтійських країн, розповів ініціатор заходу, заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов.

На сьогодні свою участь у форумі, який відбуватиметься в обласному центрі 19-20 жовтня, підтвердили 10 вчених-«бурштиністів». За допомогою інтернет-зв’язку до обговорення теми долучиться і спеціаліст із Австралії. Натомість стежити за перебігом форуму зможуть усі охочі, оскільки його транслюватимуть в онлайн-режимі.

Рівненщина є бурштиновою столицею країни, адже це єдина область в Україні, де видобувають «сонячний камінь». Тож цей статус необхідно популяризувати, про нього має знати й світова спільнота. Саме тому ІІІ міжнародна конференція «бурштиністів» відбуватиметься саме на Рівненщині, пояснив Олексій Губанов.

Тим часом, як ліпше презентувати рівненський бурштин, можуть пропонувати усі охочі. Адже у рамках форуму відбуватиметься  конкурс ідей. Автори найцікавіших отримають подарунки.

Доповненням до Міжнародного бурштинового форуму стане конкурс краси, у якому візьмуть участь 50 дівчат із усіх регіонів країни.

Урядовий портал