2021-10-13

На підприємствах нафтогазовидобувної промисловості тривають превентивні заходи

На підприємствах нафтогазовидобувної промисловості тривають превентивні заходи з питань дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, а також – ведення робіт, пов’язаних з геологічним вивченням надр, їх використанням та охороною. Про це повідомляється на сайті Управління Держпраці у Полтавській області. 

Фахівці сектору гірничого нагляду Управління Держпраці проводять з працівниками роз’яснювальну роботу відповідно до положень про навчання з питань охорони  праці,  розроблених  на  підприємстві  на  основі «Типового положення про навчання з питань охорони праці» з урахуванням специфіки виробництва та вимог державних  міжгалузевих та галузевих нормативних актів про охорону праці.

Особливу увагу приділяють виконанню робіт при експлуатації обладнання підвищеної небезпеки та ознайомленню працівників з основними причинами і наслідками нещасних випадків на виробництві, які сталися останнім часом на об’єктах нафтогазовидобувного комплексу у наслідок особистої необережності працівників при невиконанні вимог НПАОП 11.1-1.01-08 «Правил безпеки в нафтогазодобувній промисловості України».

Окремо акцентують на дотриманні протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Доводять інформацію про найбільш ефективні способи дотримання протиепідемічних заходів на період карантину у місцях, де відбувається значна кількість контактів між працівниками.