2021-10-08

На комісії Полтавської облради вирішували подальшу долю Старицьківського кар’єру

Відбулося засідання постійної депутатської комісії – з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр. Про це повідомляє Полтавський вісник

На засіданні розглянули шість питань порядку денного, серед яких більшість стосувалася аналізу інформації від профільних структур про дотримання видобувними підприємствами вимог чинного законодавства та несанкціоноване видобування корисних копалин.

Зазначається, що під час обстежень на Полтавщині впродовж 2020–2021 років представники інспекції неодноразово виявляли незаконні кар’єри, де активно вівся видобуток копалин. 

У кар’єрі Старицьківки, за приблизними підрахунками, встигли видобути понад 250 тис. кубометрів піску, але для отримання більш точної інформації потрібно залучати геодезичні вишукування.

Голова Коломацької громади підкреслив, що на території Старицьківки це вже другий зафіксований випадок незаконного видобутку копалин.

Комісія рекомендувала голові обласної ради направити звернення щодо незаконного видобування корисних копалин у цих громадах до Державної екологічної інспекції Центрального округу, Управління Держпраці у Полтавській області, Державної служби геології та надр України, Головного управління Національної поліції в Полтавській області, Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області щодо порушення земельного законодавства.