2021-11-02

На думку Калугіна, діджиталізація сприятиме стабілізації видобутку «Нафтогазу»

Нові технології і діджиталізація процесів – інструменти, що здатні скоротити виробничий час та вплинути на стабілізацію видобутку газу в короткостроковій перспективі. Про це заявив Маврикій Калугін, член правління Нафтогазу, під час 7-го Українського газового форуму, пише ExPro

Інший напрям, який сьогодні уважно розглядає Нафтогаз – горизонтальне буріння з застосуванням методів багатостадійного ГРП. Тож в компанії планують впроваджувати такі рішення впродовж найближчого року чи двох.

Він також відзначив, що важливою складовою виробничого успіху є операційна ефективність. Не дивлячись на достатню кількість даних а також професіоналів в компанії, бізнес-процеси все ще не достатньо інтегровані. А за умови впровадження єдиної уніфікованої системи можна отримати відчутне підвищення ефективності видобування лише за рахунок покращеної організації.

Для залучення капіталу і технологій Нафтогаз продовжує розвивати співпрацю з інвесторами і партнерами. Так, за підсумками Ukraine Gas investment Congress, зацікавленість у спільних проектах на виснажених родовищах висловили одразу декілька компаній.

Так цього року плануються нові конкурси з укладення PEC–угод (договорів про збільшення видобутку). Загалом, у планах Нафтогазу залучити партнерів на щонайменше 34 виснажених родовища, додав Маврікій Калугін.