2017-07-05

На Черкащині зупинено незаконний видобуток глини одним з підприємств області

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Управлінням Служби безпеки України в Черкаській області в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) КК України, викрито протиправну діяльність посадових осіб одного з підприємств області, яке займалось незаконним видобутком глини.

У ході проведених обшуків та оглядів місця події за юридичною адресою підприємства та за місцем видобутку корисних копалин вилучено 2 вантажні автомобілі, якими вони незаконно перевозились, грошові кошти, бухгалтерська та господарська документація підприємства.

Досудове розслідування триває.

На цей час готуються клопотання про арешт вилученого майна та вирішується питання щодо повідомлення вказаним особам про підозру та застосування до них запобіжного заходу.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 240 КК України передбачено покарання у вигляді штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.