2021-10-20

На аукціонах Держгеонадр було реалізовано 12 ділянок надр

Державна служба геології та надр України провела п’ятнадцяті аукціони в 2021 році. Надрокористувачам запропонували ділянки надр з покладами суглинку й глини, підземних вод, підземних питних вод, кам’яного вугілля, торфу, вапняку, граніту й бурштину.

Найдорожчий лот торгів – Ділянка по пласту l5,  виділена в межах вільної ділянки шахти «Матроська» з покладами кам’яного вугілля, що знаходиться в Луганській області. Ціна її продажу становить 10 011 000 гривень, стартова – 105 143 гривень. Її придбало ТОВ «ТРЕЙД-КОНСОРЦІУМ».

Під час торгів ціна продажу ділянки надр «ЄВА» (проектна свердловина № 1-ЄТ), що надається з метою геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки підземних вод, зросла майже в 120 разів – зі стартової 8 361 гривні до мільйона гривень. Участь в аукціоні взяло чотири компаній, ТОВ «Дельта» запропонувало найвищу ціну. Цей лот продемонстрував найбільше зростання ціни –майже в 120 разів.

Найбільшу зацікавленість серед учасників торгів викликала ділянка надр Гальбин-29, що в Рівненській області. Спеціальний дозвіл надається з метою геологічне вивчення бурштиноносних надр, у т.ч. ДПР, з подальшим видобуванням бурштину (промислова розробка родовищ). Лот стартував з 337 960 гривень, під час торгів його ціна зросла до 3 100 000 гривень. Участь в аукціоні взяли 5 учасників, найвищу ціну запропонувало ТОВ «АМБЕР-ГРУП».

Лоти, торги з яких не відбулися, будуть виставлені повторно протягом трьох робочих днів.