2019-01-30

Н. Бойко взяла участь в «Українському форумі з розвідки і видобутку природного газу»

Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграцій Н. Бойко взяла участь в «Українському форумі з розвідки і видобутку природного газу», що відбувся у м. Лондоні 29 січня 2019 року.

У рамках Форуму відбулось представлення економічного та інвестиційного потенціалу видобувної галузі України, для того щоб потенційні стратегічні інвестори дізналися більше про інвестиційні можливості надрокористування в України.

Також Наталія Бойко наголосила на важливості рішення Уряду України щодо проведення 12 конкурсів на укладання угод про розподіл продукції, що сприятиме збільшенню обсягів власного видобутку природного газу для зменшення залежності від імпорту енергоносіїв з урахуванням принципів верховенства права, недискримінаційної участі всіх заінтересованих сторін, прозорості, а також забезпеченню соціальних стандартів.

«Для інтенсифікації видобутку природного газу передбачено механізм угод про розподіл продукції. З юридичного погляду саме така форма партнерства між державою та інвестором може забезпечити іноземному інвестору найвищий з наявних в Україні ступенів захисту інвестицій», -зазначила Наталія Бойко у рамках сесії «Огляд видобутку вуглеводнів в Україні та державних і галузевих ініціатив щодо підвищення обсягу видобутку».

Водночас Н. Бойко поінформувала учасників заходу, що в Україні у 2018 році прийнято Закон України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях», спрямований на відкритість в управлінні природними ресурсами країни і розкриття інформації про державні доходи від видобувного сектора.