2011-01-26

Міжвідомча комісія включила Юзівську площу до переліку ділянок надр, що можуть надаватися за угодами про розподіл продукції, для видобутку газу

Міжвідомча комісія з організації укладання та виконання угод про розподіл продукції ухвалила пропозицію Мінекології щодо включення Юзівської площі до переліку ділянок корисних копалин, що можуть надаватися у користування на умовах, визначених угодами про розподіл продукції для пошуку та видобутку газу із щільних порід.

Комісія вирішила підтримати пропозицію щодо доцільності реалізації відповідного інвестиційного проекту.

Як заявив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, який головував на засіданні Комісії, Уряд зобов’язаний виконати завдання щодо подвоєння власного видобутку газу в Україні.

В рішенні йдеться про ділянку т.з. Юзівської площі, розташованої частково на території Донецької, а частково – Харківської областей.

Включення ділянки до Переліку ділянок надр, що можуть надаватися у користування на умовах, визначених угодами про розподіл продукції, означає, що зроблено перший крок у відповідній процедурі. Вона передбачає також рішення обласних рад і проведення відповідного конкурсу.

Як відомо, раніше компанія «Шелл» офіційно висловлювала зацікавленість брати участь у видобутку природного газу на цій ділянці. Компанія заявляє, що у випадку успіху даного проекту вона готова інвестувати у розвідку та видобуток декілька мільярдів доларів, а об’єми видобутку можуть сягнути 10 млрд. куб. м газу на рік.

Корпорація «Шелл» вже веде спільну діяльність з ДК «Укргазвидобування», в рамках якої компанії спільно проводять розвідку газу в покладах, що глибоко залягають, на ліцензійних ділянках ДК «Укргазвидобування» на території Донецько-Придніпровської западини.

Урядовий портал