2017-07-03

Міжвідомча комісія розглянула нові проекти видобутку вуглеводнів в Україні

23 червня 2017 р. під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості України І. Насалика відбулося засідання міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції.

 Міжвідомча комісія прийняла до розгляду по суті звернення компанії Frontera Resources (США), а також  компанії Longfellow (США) щодо здійснення проектів пошуку та видобутку вуглеводнів, в тому числі із нетрадиційних джерел, у межах ділянок надр, запропонованих зазначеними компаніями, відповідно, в Одеській та Полтавській областях. Комісія доручила провести консультації щодо оптимізації розміру запропонованої компанією Frontera Resources ділянки надр.

Також Міжвідомча комісія прийняла до розгляду по суті звернення ТОВ «Навігатор-комплект» (Україна) щодо здійснення проекту пошуку та видобутку вуглеводнів на умовах угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах площ Берестянська, Смілянська, Романівська, Шубінська,  Новостепанівська (Львівська, Харківська, Дніпропетровська області).
 
Враховуючи важливість проведення роботи з місцевими органами влади, Міжвідомча комісія рекомендувала компаніям Frontera Resources, Longfellow та «Навігатор-комплект» провести консультації із відповідними обласними радами щодо реалізації вищезазначених проектів.
 
Міжвідомча комісія прийняла до відома звернення компанії Frontera Resources (США) щодо здійснення проекту пошуку і видобутку вуглеводнів на запропонованій компанією ділянці надр західної частини шельфу Чорного моря на умовах угоди про розподіл продукції і рекомендувала Frontera Resources опрацювати можливість подання спільного звернення до Міжвідомчої комісії разом із ДАТ «Чорноморнафтогаз», який володіє спеціальними дозволами на користування надрами на площах Одеська та Безіменне.