2011-03-09

Мінприроди врегулює порядок проведення аукціонів з продажу дозволів на користування надрами України

Міністерство екології та природних ресурсів України розробило проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами». Порядок визначає процедуру продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами у межах території України, її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони.

Документ розроблено з метою створення прозорого конкурентного механізму ціноутворення, який забезпечить рівноправні умови участі претендентів у аукціонах та реалізацію спеціальних дозволів за найкращими цінами попиту.

На даний час, проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами передбачене статтею 16 Кодексу України про надра та статтею 14 Закону України «Про нафту і газ», а також Законом України від 23.12.2010 № 2856-VI «Про внесення змін до Бюджетного Кодексу України та деяких інших законодавчих актів України»

Регуляторний акт оприлюднено на офіційному веб-сайті Міністерства екології та природних ресурсів: www.menr.gov.ua, а також, на офіційний веб-сайт Державної служби геології та надр: www.dgs.kiev.ua. Зауваження та пропозиції до проекту акту можуть надсилатися всіма зацікавленими юридичними та фізичними особами за адресою Державної служби геології та надр України (03680, м. Київ, вул. Ежена Потьє, 16), та на електронний адрес dgs_lawyer@ukr.net.

Урядовий портал