2007-03-12

Мінпаливенерго – підсумки 2006 року і пріоритетні завдання на 2007 рік

1 лютого 2007 року під головуванням міністра палива та енергетики України Юрія Бойка  відбулося розширене засідання колегії Мінпаливенерго, на якому обговорювалися підсумки роботи галузі в 2006 році та плани на поточний рік, а також пріоритетні інвестиційні проекти в ПЕК України. На засіданні були присутні керівники міністерства, галузевих компаній і державних підприємств.

Колегія Мінпаливенерго відзначила надійність та результативність роботи підприємств ПЕК протягом 2006 року, наголосивши на покращенні показників виробництва, реалізації, споживання та експорту їх продукції.

...За результатами колегії на офіційному сайті Мінпаливенерго (http://www.mpe.energy.gov.ua/) 14 лютого оприлюднено Рішення, яке введено в дію наказом Мінпаливенерго від 6 лютого 2007 року. В документі, зокрема, відзначається надійність та результативність роботи підприємств ПЕК протягом 2006 року. Щодо законопроектної роботи, то протягом звітного періоду вона була спрямована на виконання основних завдань формування та реалізації державної політики в електроенергетичному, ядерно-промисловому та нафтогазовому комплексах.

...Щодо пріоритетних інвестиційних проектів у паливно-енергетичному комплексі України, то в цьому році міністерством визначено амбітні цілі, що мають на меті масштабну розбудову інфраструктури, нарощування експортного потенціалу енергетики України, збільшення генеруючих потужностей, інтеграцію українського ПЕК до європейського енергетичного простору тощо. Пріоритетне значення у реалізації цих завдань, які є невід’ємною складовою енергетичної стратегії, надається саме інвестиційній програмі, розробленій міністерством. У свою чергу, запорукою успіху інвестиційної програми в цілому є успішна реалізація інвестиційних проектів кожним із причетних підприємств.

...На часі запровадження принципово нових механізмів фінансування інвестиційних проектів. ...Створення прозорих, гнучких та ефективних умов для інвестицій та розширення бізнесу є  визначальною складовою нашої стратегії. Міністерство взяло на себе обов’язки координатора взаємодії з фінансовими установами, ініціатора та куратора необхідних удосконалень правової бази. ...

...Колегія вирішила підтримати пропозиції від вітчизняних компаній щодо реалізації протягом 2007-2008 років інвестиційних проектів, керівникам компаній затвердити графіки залучення та погашення кредитів для фінансування та впровадження відповідних інвестиційних проектів після узгодження з фінансовими установами механізму надання кредитів; взяти під особистий контроль підготовку нових інвестиційних проектів на 2008 та подальші роки; внести зміни до організаційної структури підприємств ПЕК та створити окремі підрозділи, відповідальні за формування інвестиційної політики, залучення кредитних ресурсів і впровадження інвестиційних проектів; забезпечити щомісячне інформування Мінпаливенерго про стан реалізації інвестиційної політики, окремих проектів тощо.

Підготувала Наталія ЧЕРЕМІСКІНА